English

 

Za razvoj slovenskega podeželja


 

 

 

Rekordno število prijav

Letošnje že 22. Dobrote slovenskih kmetij, ki bodo potekale med 19. in 22. majem na Ptuju, bodo ponudile rekordno število kakovostnih izdelkov

Na razpis za sodelovanje na 22. državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij, ki jih organizirajo Kmetijska gozdarska zbornica Slovenije (KGZS), KGZS – Zavod Ptuj in Mestna občina Ptuj, se je prijavilo rekordno število izdelkov. Na razstavi, ki bo potekala od 19. do 22. maja na Ptuju, se bo predstavilo kar 1.369 izdelkov, kar je za 16 odstotkov več kot v letu 2010. Največji porast prijavljenih izdelkov je pri mlečnih in mesnih izdelkih, sokovih, oljih in marmeladah.

„Rekordna letošnja številka prijavljenih izdelkov potrjuje čedalje večje zanimanje kmetij, ki imajo registrirano dejavnost in dobrote tudi tržijo, za sodelovanje na razstavi,“ je dejal Peter Pribožič, vodja organizacijskega odbora Dobrot slovenskih kmetij.

Veliko število prijavljenih izdelkov tudi pomeni, da bo potrošnikom na voljo pestrejša ponudba izdelkov iz podeželja, katerih kvaliteta se preveri na senzoričnih ocenjevanjih in so označeni z blagovno znamke Dobrote slovenskih kmetij. Nagrajenih izdelkov je doslej že 10.731, od tega jih je kar 448 prejelo znak kakovosti Dobrot slovenskih kmetij.

 

 

TV oglas

Kupujmo domace

PEFC